Adıyamanlı Mehmet Usta'nın hikâyesi 1994 yılında başlamıştır. Mehmet Akıncı 30 yıllık tecrübesine dayanarak çiğ köftede et yerine ceviz içi, badem içi ve fıstık gibi çeşitli ürünler kullanarak farklı bir sos icat etmiş ve Lagash ismiyle yepyeni bir marka oluşturmuştur.

Çiğ köftede et yerine farklı malzemeler kullanması etsiz çiğ köfte lezzetini ortaya çıkarmış ve Mehmet Akıncı’nın da etsiz çiğ köftenin mucidi olarak anılmasını sağlamıştır.

Mehmet Akıncı’ya ve doğal olarak Lagash’a göre çiğ köfte, sadece tadıyla bir lezzet şöleni değil, sunumuyla da görsel bir şölendir. Kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin her yanında hızla büyümeye devam eden Lagash, siz değerli müşterilerine standartlara uygun etsiz çiğ köfte lezzetini kalitesinden ödün vermeden sunmaya devam etmektedir.